Bestsellery
Od lekarza do kucharza - Danuta Myłek

Od lekarza do kucharza - Danuta Myłek

35,71 zł

Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych na nowotwory, dzieci, dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie.


 

Ilość

Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów. 

Liczba stron: 224


Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą w zakresie alergologii i dermatologii. Pracowała w Stalowej Woli. Była pionierem w alergologii na Podkarpaciu, którą organizowała i doskonaliła od ponad 30 lat. Przez 10 lat pełniła funkcję Konsultanta d/s Alergologii Województwa Podkarpackiego, była dyrektorem Przychodni Alergologicznej "ALERGIA" w Stalowej Woli . Ponad 30 lat temu zaczęła popularyzować podstawową wiedzę o profilaktyce alergii na terenie miasta, początkowo wśród lekarzy i położnych, a potem wśród społeczeństwa miasta, okolic, województwa i kraju. Była pierwszym lekarzem, który 21 lat temu rozpoczął akcję promocji karmienia piersią, jako metody zapobiegania alergii, miażdżycy i innym chorobom.

Specyficzne kody

Opinie
Napisz swoją opinię

Od lekarza do kucharza - Danuta Myłek

Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych na nowotwory, dzieci, dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie.


 

Napisz swoją opinię
16 innych produktów w tej samej kategorii: