

Brak produktów w koszyku.
Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.
Liczba stron: 224
Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą w zakresie alergologii i dermatologii. Pracowała w Stalowej Woli. Była pionierem w alergologii na Podkarpaciu, którą organizowała i doskonaliła od ponad 30 lat. Przez 10 lat pełniła funkcję Konsultanta d/s Alergologii Województwa Podkarpackiego, była dyrektorem Przychodni Alergologicznej "ALERGIA" w Stalowej Woli . Ponad 30 lat temu zaczęła popularyzować podstawową wiedzę o profilaktyce alergii na terenie miasta, początkowo wśród lekarzy i położnych, a potem wśród społeczeństwa miasta, okolic, województwa i kraju. Była pierwszym lekarzem, który 21 lat temu rozpoczął akcję promocji karmienia piersią, jako metody zapobiegania alergii, miażdżycy i innym chorobom.