Brak produktów w koszyku.
Acai BIO 90 gram proszek PrimaZdrowie
Owoce ACAI zawierają wyjątkowo wiele antyoksydancyjnych Antocyjanów, które występują również w czerwonym winie. Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego. Antyoksydanty z ACAI pomagają zneutralizować wolne rodniki.
Wskazania:
- polepsza pracę układu krążenia
- przyspiesza metabolizm tłuszczu
- zmniejsza poziom cholesterolu
- ochrania prostatę
- zmniejsza objawy alergii
- wzmacnia układ odpornościowy
- poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego
- polepsza koncentrację
- polepsza sen i regeneracja sił
- oczyszcza i detoksykuje organizm
Działanie:
- ACAI zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń, Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe – Omega 6, Omega 9
- Jagody Acai są najbogatszym źródłem kwasu elagowego, organicznego związku z grupy polifenoli
- Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem, posiada potężny potencjał antynowotworowy
- Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe
- AMINOKWASY – jagody ACAI zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów: tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne
- FITOSTEROLE – beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach ACAI
- ANTYOKSYDANTY – działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki
Sposób użycia:
ok. 1 łyżeczka (5 g) wymieszać z dowolnym napojem, jogurtem, musli.
Dzienna dawka ok. 5 g: Polinefole 150-200 mg, 24.1 kcal.
Składniki:
Sproszkowane owoce Acai, 20% maltodekstryna z manioku.
Ważne informacje:
- Oferujemy najwyższej jakości sproszkowane owoce ACAI, które pochodzą z Brazylii
- ACAI EkoPrima spełnia wszystkie kryteria, które są stawiane najwyższej jakości ekstraktom
- Dostawca surowca posiada ponad 10-letnie doświadczenie w produkcji ACAI.
- Owoce są natychmiast po zbiorze transportowane do miejsca produkcji, które znajduje się w pobliżu miejsca zbiorów (jest to niezwykle ważne jako, że świeżo zebrane owoce szybko się psują)
- Przed dalszą obróbką następuje ręczna segregacja jakościowa, ponieważ tylko najlepsze jagody gwarantują wysokiej jakości produkt końcowy
- Świeże jagody Acai są ekstremalnie bogate w antyoksydanty, aby produkt końcowy, ekstrakt w proszku, zawierał równie dużo tych antyoksydacyjnych substancji, należy zwiększyć ilość produktu wyjściowego. Na 1 kg naszego ekstraktu z Acai potrzeba około 6kg owoców Acai
Co to jest ORAC ?
Oxygen Radical Absorbance Capacity – jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004 ok. 100 produktów spożywczych. ACAI doszło w roku 2006. Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ). Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. ACAI ma 1027 ORAC. Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.
Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki ) wystarczy spożyć 6,8g ACAI.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu suchym, zaciemnionym. chłodnym i niedostępnym dla małych dzieci. Produkt może zawierać sezam. Zawiera naturalnie występujące cukry.
termin wznosci: lipiec 2022