

Brak produktów w koszyku.
Owoce ACAI zawierają wyjątkowo wiele antyoksydancyjnych Antocyjanów, które występują również w czerwonym winie. Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego. Antyoksydanty z ACAI pomagają zneutralizować wolne rodniki.
Wskazania:
Działanie:
Sposób użycia:
ok. 1 łyżeczka (5 g) wymieszać z dowolnym napojem, jogurtem, musli.
Dzienna dawka ok. 5 g: Polinefole 150-200 mg, 24.1 kcal.
Składniki:
Sproszkowane owoce Acai, 20% maltodekstryna z manioku.
Ważne informacje:
Co to jest ORAC ?
Oxygen Radical Absorbance Capacity – jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004 ok. 100 produktów spożywczych. ACAI doszło w roku 2006. Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ). Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. ACAI ma 1027 ORAC. Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.
Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki ) wystarczy spożyć 6,8g ACAI.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu suchym, zaciemnionym. chłodnym i niedostępnym dla małych dzieci. Produkt może zawierać sezam. Zawiera naturalnie występujące cukry.
termin wznosci: lipiec 2022