

Brak produktów w koszyku.
Biosach1 kg - PROMOCJA !
BioSach C jest to środek zwiększający tolerancję roślin na stres wywołany przez niektóre czynniki biotyczne jak i abiotyczne.
Preparat BioSach C, wytwarzany jest na bazie nieaktywnych drożdży, dlatego w swoim składzie oprócz aminokwasów, białka, węglowodanów, tłuszczu, makro i mikroelementów, zawiera witaminy z grupy B (B1 i B2)
BioSach C jest to środek zwiększający tolerancję roślin na stres wywołany przez niektóre czynniki biotyczne jak i abiotyczne.
Preparat BioSach C, wytwarzany jest na bazie nieaktywnych drożdży, dlatego w swoim składzie oprócz aminokwasów, białka, węglowodanów, tłuszczu, makro i mikroelementów, zawiera witaminy z grupy B (B1 i B2), które biorą czynny udział w metabolizmie węglowodanów i biosyntezie aminokwasów oraz w procesie odbierania bodźców związanych z niekorzystnymi warunkami środowiskowymi (biotycznymi i abiotycznymi), przez co pełnią w roślinie istotną rolę czynnika antystresowego. Dzięki takiemu działaniu wzrasta potencjał plonotwórczy a roślina efektywniej reaguje na podstawowe zabiegi agrotechniczne. W wyniku dynamicznego rozwoju rośliny, uruchamiają się w niej naturalne procesy obronne, powodujące szybszą regenerację uszkodzeń spowodowanych przez niektóre agrofagi czy inne niekorzystne czynniki, tj. przymrozki czy gradobicie.
Zastosowanie: uprawy rolnicze, sadownicze, jagodowe, winorośl, truskawka, warzywa
Przygotowanie cieczy użytkowej:
Odmierzoną ilość środka wsypać do 5 l wody o temperaturze 20-25ºC, cały czas mieszając aż do momentu całkowitego rozpuszczenia.
Odstawić na 10-15 min.
Po tym czasie wlać do zbiornika opryskiwacza napełnionego częściowo wodą (z włączonym mieszadłem) i uzupełnić wodą do potrzebnej ilości.
Opryskiwać z włączonym mieszadłem.
Wodna zawiesina produktu powinna zostać całkowicie zużyta w ciągu przejazdu opryskiwacza
DAWKOWANIE:
Drzewa ziarnkowe: dawka 1,0-1,5 kg/ha
Drzewa pestkowe: dawka 1,0-1,5 kg/ha
2-5 zabiegów w sezonie: od początku pękania pąków, aż do końca wzrostu zawiązków owocowych.
Maksymalna zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 10-15 g/100 m2
Zalecana ilość wody: 5-7,5 l/100 m2
2-5 zabiegów w sezonie: od początku rozwoju pędów, liści i kwiatostanów aż do początku dojrzewania owoców.
2-5 zabiegów w sezonie: od fazy pękania pąków, aż do twardnienia jagód.
2-5 zabiegów w sezonie: po ruszeniu wegetacji, aż do końca wzrostu owoców i ich początku
wybarwiania.
Maksymalna zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 10-15 g/100 m2
Zalecana ilość wody: 5-9 l/100 m2
Ogórek, pomidor, papryka, kapusta, cebula, czosnek, seler, marchew, pietruszka:
dawka 1,0-1,5 kg/ha
2-5 zabiegów w sezonie: opryskiwać co 14-21 dni.
Maksymalna zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 10-15 g/100 m2
Zalecana ilość wody: 3-7 l/100 m2