Brak produktów w koszyku.
Prebiotyczny ekstrakt wspomagający aktywność pożytecznych mikroorganizmów
SCD Xtra Life®została stworzona w efekcie przeprowadzenia selektywnego procesu fermentacji ekologicznych: otrębów ryżowych, ryżu brunatnego, owoców papai, wodorostów laminaria digitata z zastosowaniem probiotycznej technologii SCD, a następnie poddana procesowi filtracji od 50 do 0,3 mikrona. Selektywnie fermentowane składniki poprawiają aktywność pożytecznych mikroorganizmów występujących w jamie ustnej.
Jest wytworzona w wyniku całkowicie naturalnego procesu fermentacji otrębów ryżowych z naturalnym ryżem brązowym, owocami papai, jadalnymi wodorostami z wykorzystaniem pożytecznych mikroorganizmów.
Podczas procesu fermentacji unikalna kompozycja mikroorganizmów poddaje wstępnemu trawieniu substraty, uwalniając szeroką gamę naturalnie występujących w środowisku składników odżywczych. Końcowym produktem procesu filtracji jest złocisty płynny ekstrakt, zawierający łatwo przyswajalny kompleks antyutleniaczy, witamin, minerałów, enzymów, aminokwasów oraz związków pochodzenia roślinnego wyzwalający samo uzdrawiające siły organizmu.
WSZECHSTRONNE I DOBROCZYNNE DZIAŁANIE SCD Xtra Life™:
CECHY SKŁADNIKÓW PRODUKTU:
Ryż brązowy.
Ryż jest rośliną z rodziny "słodkich" traw uprawianych od niepamiętnych czasów. Przez pokolenia dla wielu krajów był zasadniczym pożywieniem dostarczającym największych ilości energii i sił witalnych. Ryż brunatny, nieoczyszczony zawiera biopierwiastki takie jak: magnez, fosfor, żelazo, błonnik, oraz witaminy z grupy B.
Otręby ryżowe.
Zawierają ponad 70 znanych antyoksydantów, witaminę E tocotrienol i tocopherol, gamma oryzanol (ekstrakty z oleju ryżowego), polifenole (polyphenols), fitosterol (phytosterols), niezbędne aminokwasy, witaminy z grupy B, lecytynę oraz enzymy.
Papaja.
Papaja jest owocem melonowca - rośliny palmowej pochodzącej z terenów nizinnych i nadbrzeżnych tropikalnych Ameryki Środkowej. Drzewo to uprawiane jest dzisiaj w regionach tropikalnych (zwrotnikowych) i subtropikalnych (podzwrotnikowych) na całym świecie. Jego owoce są wysoko cenionym artykułem żywnościowym. Enzymy zawarte w owocach papai zawierają liczne aminokwasy i szereg witamin. Owoc papai zawiera enzym papainę rozkładającą białka w środowisku obojętnym, co wywiera korzystny wpływ nie tylko na żołądek ale też na dwunastnicę i jelito cienkie, tym samym poprawia trawienie. Papaina pobudza układ odpornościowy wspomagając organizm w zwalczaniu przewlekłych zapaleń, chroniąc przed infekcjami, i atakiem własnych komórek, uznawanych przez układ odpornościowy za ciała obce.
Wodorosty.
Dla ludzi zamieszkujących wybrzeża Oceanu Atlantyckiego przez wieki wodorosty (Laminaria japonica) stanowiły ważne źródło substancji odżywczych. Wodorosty - „morskie warzywa”- dzięki wysokiej zawartości witamin i mikroelementów, mają dobroczynny wpływ na system immunologiczny, zatem również na dobre samopoczucie oraz witalność. Są bogate w kwas asparaginowy, glutaminowy, glicynę, taurynę, wapń i magnez.
Wszechstronne i dobroczynne działanie SCD Xtra Life polega na:
- poprawie działania ukladu odpornościowego,
- prawidłowym funkcjonowaniu krążenia,
- utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi,
- ograniczaniu warunków sprzyjających infekcjom chorobotwórczych bakterii i wirusów,
- opóźnianiu procesu starzenia,
- wypieraniu alergenów wywołujących choroby.
W wyniku naturalnego procesu fermentacji w SCD Xtra Life™ mogą wystąpić niewielkie zmiany koloru, zapachu, smaku oraz wtrącanie się osadu na dnie butelki. Nie wpływa to na skuteczność jej działania.
Pojemność:
75 ml