Producenci

OLEJ Z NASION OPUNCJI FIGOWEJ Z CERTYFIKATEM BIOLOGICZNYM ECOCERT 30 ml Powiększ do pełnego rozmiaru

OLEJ Z NASION OPUNCJI FIGOWEJ Z CERTYFIKATEM BIOLOGICZNYM ECOCERT 30 ml

Olej  z opuncji figowej tłoczony jest w Maroku z nasion kaktusów rosnących w ekologicznie czystych regionach Maroka.  Jest wytłaczany na zimno, nierafinowany.

promocja

zamiast 150 zl

teraz 120 zl

w ozdobny mopakowaniu

Więcej szczegółów

120,00 zł

17 Inne produkty w tej samej kategorii:

Poprzednie
Następne

Olej z nasion opuncji figowej Saharacactus posiada certyfikat Ecocert.ecocertstronaweb

Olej  z opuncji figowej tłoczony jest w Maroku z nasion kaktusów rosnących w ekologicznie czystych regionach Maroka.  Jest wytłaczany na zimno, nierafinowany.

 Olej z nasion opuncji figowej przeznaczony jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, pokrytej zmarszczkami, odwodnionej, zniszczonej i wymagającej regeneracji. Może być także stosowany do skóry suchej oraz wrażliwej. Polecany jest do pielęgnacji delikatnych okolic oczu, ust, szyi oraz dłoni, czyli miejsc, w których objawy starzenia pojawiają się najwcześniej.

 Olej wyraźnie ujędrnia skórę pobudzając naturalne procesy regeneracji. Poprawia napięcie i koloryt oraz skutecznie spowalnia procesy starzenia się komórek. Olej z nasion opuncji figowej to naturalny botoks.

 Olej z nasion opuncji figowej ma wysoką zawartość naturalnej witaminy E, której największą część stanowi przeciwzapalny  γ-tokoferol. Witamina E, zwana „witaminą młodości”, zabezpiecza skórę przed niszczącym wpływem czynników zewnętrznych. Ponieważ jest rozpuszczalna w tłuszczach, wnika do głębszych warstw skóry i wzmacnia jej system odpornościowy. Witamina E dzięki swym silnym właściwościom antyoksydacyjnym skutecznie dezaktywuje wolne rodniki powodujące starzenie się komórek, zwalcza negatywne skutki działania promieni słonecznych oraz łagodzi rumień posłoneczny.

 Olej z nasion opuncji figowej bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas linolowy omega-6 (ok. 60%) i kwas oleinowy omega-9. Organizm ludzki nie posiada zdolności syntezy tych kwasów, dlatego muszą one być dostarczane skórze z zewnątrz w postaci kosmetyków. Nienasycone kwasy tłuszczowe mają zdolność łagodzenia podrażnień i stanów zapalnych oraz przyspieszania gojenia ran. Kwas linolowy omega-6 wspomaga regenerację bariery lipidowej, ponieważ jest strukturalnym prekursorem ceramidów i fosfolipidów tworzących naturalny cement międzykomórkowy budujący barierę naskórkową. Zapewnia skórze prawidłowy poziom nawilżenia i odżywia ją. Kwasy linolowy oraz oleinowy odbudowują komórki, dzięki czemu wygładzają i ujędrniają skórę.

  W oleju występuje także witamina K1 w postaci filochinonu – naturalny czynnik krzepnięcia, która poprawia koloryt zaczerwienionej skóry z problemami pękających naczynek krwionośnych, oraz β-karoten – prowitamina A, o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i chroniących przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych.

  Zastosowanie: Olej należy rozprowadzić na oczyszczonej, zwilżonej skórze oraz delikatnie wklepać opuszkami palców. Kosmetyk należy stosować raz dziennie, najlepiej na noc, aby dokładnie się wchłonął.

 Ingredients: 100% Opuntia ficus indica seed oil.

Dane kontaktowe

Zamówienia telefoniczne

Telefon:512 857 913

Licencjonowany doradca:

Telefon:535 770 880

biuro@probioem.pl

GG: 2732710 2732710

Formularz kontaktowy

Partnerzy handlowi

Sklepy stacjonarne i partnerzy handlowi:

Mapa Polski

Karta stałego klienta

Karta stałego klienta

Newsletter

Płatności online

Konto bankowe:
77 1050 1461 1000 0090 7797 9541
w banku ING